Sunday, July 25, 2010

Sanatatea optima : principii de baza H.H.I - Brian Clement

“It is within our grasp if we would only surrender to the bountiful energy of life” (Brian R.Clement)

Programul de sanatate de la Institutul Hippocrate din Florida are la baza urmatoarele elemente sunt esentiale pentu o sanatate maxima :

1. Clorofila din iarba de grau este defapt identica cu cea derivata din plantele foarte verzi. Aceasta planta minunata contine proteina ccompleta, vitaine, minerale si ccel mai important, ocigen, enzime, hormoni si fitonutrienti si ar trebui folosita de oricine.

2. Semintele si cerealele incoltite si crescute : sunt esentiale pentru sanatatea omului. Asigura usoara digerare si nutritie maxima, nemarginita.

3. Sucurile crude alcaline sunt necesare consumului zilnic pentru a schimba procesul de acidifiere a organismului alcalinizarea organismului) si pentru a asigura spectrul complet de nutrienti.

4. Folosirea din abundenta a vegetalelor si cu moderatie a fructelor pentru asigurarea un program “sonor” de reconstruire a sanatatii . Acesta va amortiza reactiile negative la mediul nostru inconjurator foarte poluat.

5. Lumina de la soare este sursa de energie pentru toate tipurile de viata si joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar.

6. Apa si aerul sunt doua fundatii ale existentei noastre.

7. Exercitiile fizice (miscarea/sportul) sunt obligatorii si pot chiar accelera procesul de vindecare si a procesului de reconstruire a sanatatii cu 40-50%.

8. Functiile digestive eficiente si curatirea interioara (detoxifiere) reprezinta fundatia esentiala prin care cineva poate sa-si redobandeasca sanatatea. Combinarea mancarurilor potrivita, folosirea regulata a sucurilor de vegetale, postul si tehnicile de curatire ale colonului nu ar trebui uitate pentru ca ele sunt cheia de succes a unei vieti lungi sanatoase.

9. Suplimentele provenite doar din “whole foods” (mancaruri integrale) precum : alge, plante, polen, etc., nu din forme sau formule fractionate, ar trebui folosite ca adaos dar nu ca un substituent pentru mesele sanatoase.

10. Insumarea : corp/minte/spirit joaca un rol central in sanatatea omului. Intelegand impactul mental al emotiilor individului asupra sanatatii sale descoperi cu claritate relevanta conexiunii minte/corp.

Sunday, July 18, 2010

Ganduri despre iubire 2

*** fragment extras din Taina iubirii (Mitropolitul Antonie)

"Asta tine de dragoste : a privi la om si a vedea in el o frumusete de nerapit, iar totodata a te ingrozi de ceea ce viata a facut din el, a savarsit asupra lui. Dragostea este tocmai extrema suferinta, durere pentru ca omul e nedesavarsit si totodata minunarea pentru ca el este atat de uluitor, irepetabil de frumos. Si iata, daca privesti macar o data la om in felul acesta, poti sa il indragesti in pofida a tot ce le sare in ochi altora.
Cat de des nu se intampla ca celui indragostit sa i se spuna : "ce ai gasit la el? ce ai gasit la ea?" - si omul da raspunsul absolut delirant : "dar nu vezi ce minunata este, ce frumos este?.." Si se dovedeste ca, da, asa si este, omul cu pricina e minunat, pentru ca el care iubeste vede doar ranile. De lucrul acesta, iata, e foarte important sa nu uitam. Este extrem de important sa ne amintim ca dragostea este realista pana la capat, ca ea il cuprinde in intregime pe om si ca ea vede, ea este vazatoare, insa in loc sa osandeasca, in loc sa se lepede de om, ea plange pentru schilodirea lui si este gata sa isi dea viata pentru ca tot ce-i bolnav, tot ce-i stricat sa fie indreptat si tamaduit. Asta este ceea ce se numeste atitudinea "cu intreaga intelepciune" fata de om, acesta este adevaratul principiu al dragostei, cea dintai viziune serioasa" (Mitropolitul Antonie - Taina iubirii)

Saturday, July 17, 2010

Intelepciunea apei (curs - Pam Blue)

1. Valoarea apei :

- este cea mai comuna molecula din corpul uman si participa in aproape orice reactie chimica din organism.


- ajuta in digestie/absorbtia mancarii si regleaza temperatura corpului.

- cara nutrientii la celule si este principala sursa de eliminare a toxinelor.

- amortizeaza articulatiile si protejeaza tesuturile si organele.

- reprezinta 75% din greutatea corpului, 80% din creier, 90% din sange si 96% din ficat

- o scadere chiar si de 5% din fluidele corpului cauzeaza 25-30% lipsa de energie.

- s-a demonstrat ca 80% din populatia americana sufera de lipsa de energie din cauza unor modificari minore de deshidratare.

- ficatul foloseste apa pentru a metaboliza grasimile astfel ca, cu cat este mai multa apa in corp cu atat mai multe graasimi sunt eliminate.

2. Deshidratarea :

- apa se pierde in aer de fiecare data cand expiram (aprox. 2 cesti/zi), se evapora prin piele (aprox. 2 c./zi), si trece in urina (aprox.5-6 c.). {nush exact cat inseamna 1 ceasca la americani, presupun ca in jur de 6 ounces, adica 150 ml -> sa ma ajute cineva daca gresesc ... si bineinteles depinde si de greutatea corpului, nu trebuie intrat in panica :)}

- in cursul unei zile moderate, fara exercitii pierdem 8-10 cesti de apa.

- cafeaua, ceaiul si apa gazoasa contin cofeina avand astfel un efect diuretic si ajuta la cresterea pierderii fluidelor prin urinare.

- rinichii filtreaza 400 gallons de fluide/zi, daca nu au suficienta apa, recicleaza apa prea mult si depozitele lasate la o parte se formeaza in pietre. Pietrele la rinichi sunt formate din aceleasi minerale care se gasesc in apa de robinet sau cea imbuteliata.

- la 37% de americani, mecanismul de sete este atat de slabit caci este adesea confundat cu foamea.

- chiar si deshidratarile blande pot incetini metabolismul pana la 3%.

- functia fiecarei celule este controlata de semnale electrice trimise prin sistemul nervos. Nervii devin canal navigabil electric, iar daca fluidele se ingroasa din cauza deshidratarii sau contaminarii, semnalele ajung distorsionate ducand la ADD (tulburare a atentiei deficitare -> cred), sindromul fatigabilitatii cronice, anxietate, depresie si Alzheimer.

Deshidratarea blanda - simptome :

- din cauza faptului ca rinichii vor incepe sa conserve apa, urina va deveni concentrata si va avea culoarea chihlimbarului , opusa culorii normale - usor galbui.

- constipatie si/sau balonare poate fi observata.

- uscarea pielii, mucoaselor si a buzelor

- sete, adesea extrema.

- fierbanteala a fetei.

Deshidratare moderata - simptome :

- fatigabilitate

- ochi afundati sau fontanele afundate (puncte moi pe cap) la copii

- lipsa lacrimilor la copiii care plang

- pielea "pastoasa", moale care nu-si revine la forma initiala daca o ciupesti.

- ameteli/ vertigo / lightheadedness

-pana la 30% declin in capacitatea fizica de munca, crampe musculare

- dureri de cap

- maini si picioare reci

- probleme de cocnentrare

- moleseala

- lesin

- nerabdare si iritabilitate extrema


**** continui maine cu apa din zilele noastre si purificarea apei (metode)

Ganduri despre iubire

Noi, cu totii alegem sa fim fericiti ; alegem sa facem lucrurile drepte si inflorite in viata noastra.

Am invatat atat din viata, cat si din adevarata invatatura a religiei mele (ortodoxa) ca iubirea transforma totul .. Iubirea familiei, iubirea persoanei, iubirea universala, iubirea aproapelui .. toate cumulate in iubirea lui Dumnezeu.

Sa inveti sa primesti pana si raul in iubire si sa-l convertesti. Sa-ti iubesti boala, suferinta , sa -ti iubesti munca, sa-ti iubesti dusmanul - omul ce-ti aduce raul .. Eu sincer cred ca inima iti spune ce e bine, ce e rau. Simti cand ceva nu este bine, cand te scoate din starea ta naturala , cand te tulburi sau te bucuri sau radiezi de emotii .

Inclinarea inimii, miscarea sufletului in iubire cu orice ai face prin viata ta .. nu cred ca da gres.

Tacerea, rugaciunea si iubirea iti vor sfinti locul ...

Am experimentat "iubirea" si in lungile zile din spital, momente in care ea se afla mai presus de lumea materiala. Iubirea de oameni (chiar si cei straini pana in acel moment) - orice raza din jur primeam ma agatam si urcam ; aveam sufletul viu si inima treaza, chiar daca trupul nu ma mai asculta ... am invatat ce inseamna cu adevarat sa traiesti. Acum imi iubesc corpul si incerc sa-l protejez, imi este mult mai greu acum sa-mi inalt sufletul, inima, sa-mi eliberez mintea de cand corpul a inceput sa-si ceara drepturile in viata mea. :) E ciudat ca trebuie sa ma obisnuiesc din nou sa-l folosesc si sa incerc sa nu o dau in bara.

Insa am invatat ca este important sa impartasesti aceasta iubire, "energia ta pozitiva" mai ales in ceea ce faci zi de zi ... chiar si energia ce o daruiesti unui obiect care va fi impartasit de alt om ... aceste concexiuni facute poate ne-ar aduce din nou in armonie , in conexiune cu Paradisul uitat ..si nu pierdut (imi place sa cred asta :p ).

Sa invatam sa ne ajutam, sa nu asteptam recompensa (va veni si singura), sa ne croim calea in viata fara sa daunam celorlalti, fara sa judecam - atat timp cat nu avem cu ce masura greselile celorlalti - si atat timp cat nu stim ce se ascunde in fiintele de langa noi ...

sa invatam sa iubim ..

"Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Dragostea este îndelung răbdătoare
, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
Dragostea nu va pieri niciodată" (Corinteni)

Si sa nu uit : "rabdare, rabdare, rabdare"

*** carti speciale
Ne vorbeste parintele Porfirie
Louise Hay - You can heal your life (Poti sa-ti vindeci viata)


Inchei prin a-mi declara adevarata iubire si respectul total prietenei mele mult iubite , ea este una din particelele vitale ce imi incununeaza "drumul". Te iubesc !

Saturday, July 10, 2010

"Programul de schimbare a vietii" - H.H.Institute




Motivul care m-a facut sa-mi doresc sa beneficiez de acest program, oferit de Institutul Hippocrate din Florida, a fost de a gasi un loc care sa-mi redea incredere si sustinere in ceea ce am decis sa fac in continuare cu "tratarea vietii".
Inca de cand am fost diagnosticata cu Leucemie acuta limfoblastica am dorit intens sa scap de spital si sa ma indrept spre latura alternativa a medicinei. Astfel am profitat de remisiunea bolii, de faptul ca vizitele pentru cura de chimeoterapie se rarisera (chiar daca tratamentul se intindea pe o eprioada de 2 ani sau cine stie cat) si de incredereea, suportul Ligiei Pop care mi-a intarit credintele mie si familiei mele.

Ma asteptam la ceva frumos si deosebit dar nu eram foarte increzatoare, mai ales dupa o experienta neplacuta de la Ambasada Americii in legatura cu viza.
Drumul a fost lung si destul de dificil, insa de cand am intrat pe portile Institutului am simtit ca a meritat din plin. Atat mediul inconjurator (o padure tropicala, o simteam ca o jungla de multe ori, soparle, ratoni, veverite, flori minunate, copaci imensi, amenajari inventive la tot pasul, locuri de recreere, lacuri si multe altele) cat si primirea calduroasa a personalului te faceau sa te simti efectiv ca acasa. Au incercat sa se ocupe si de cel mai mic detaliu, sa te simti ca acasa , sa te simti liber sa ceri ce vrei , sa-ti rezolvi orice problema si sa intelegi ca e dreptul tau s-o faci.

Ca tratament in sine eu l-am perceput in felul urmator :
1. Mancarea : considerata metoda pentru a-ti detoxifia organsimul dar si psihicul, sufletul. Ei considera ca tot cu ajutorul ei iti poti deschide mintea si sa percepi altfel lucrurile. Si cred eu ca o mare importanta indiferent de boala o avea faptul ca beneficiai de o dieta alcalina (ce ajuta corpul sa lupte singur impotriva bolilor)gata pregatita si servita.
Au constatat ca este foarte important postul - astfel ca miercurea era zi de post cu sucuri verzi, sucul de grau si sucul de la o nuca de cocos - baby - proaspat taiata din copac. Mie nu mi se parea tocmai post, chiar si sucurile erau foarte hranitoare.
Sucurile verzi erau aduse de 3 ori pe zi : la 9 am, la 11am si la 4pm. Cel de la ora 9 continea doar castravete si telina (cea crescuta pentru frunze cred, nu pt.radacina); celelalte doua contineau 50% castravete, 50% sprouts (vlastari - prin germinare) de floarea soarelui -> astfel ca erau mult mai nutritive, cu multe proteine si alte elemente minerale.
De 2 ori pe saptamana erau aduse si sucuri din alge verzi -albastre (blue-green algae) .. dar trebuia sa-ti pui doar 50ml ca era foarte concentrat. La orice suc iti puteai adauga dupa gust suc concentrat din usturoi sau ghimbir.
Sucul de grau avea o incapere speciala : Wheatgrass juice bar. Totul decurge cu autoservire, iti iei grau din frigider, il speli , il storci, il bei.
Mie mi s-a recomandat 50 ml de 2x pe zi de suc de grau ; 2 cani de suc verde de 3x pe zi.

Pranzul se serveste abia la 12:30 , considerandu-se ca dimineata este suficient sucul, astfel ca organsimul are timp sa se detoxifice pentru ca nu-si mai consuma energia digerand, iar cina la 5. Se aranjeaza un bufet mare in forma de "U" cu mancarea cruda in ordinea : sprouts : plantute verzi(de mazare, hrisca, fl.soarelui, trifoi, lucerna, broccoli, ridiche) sau germinate (fasole Mung, Adzuki, linte verde, linte rosie, schinduf),salata romaine, salata de vara, apoi ceapa alba, verde, morcovi baby, ridiche rosie, alba, porumb dulce, masline, alge dulse uscate chips ... astea erau cam zilnic ... apoi mai adaugau eu combinatii diferite salate cu dressinguri. Am mai mancat avocado umplut cu diverse legume, pizza facuta la dehidrator, tachos (delicos), tot felul de pateuri etc. Separat aveai un alt bar cu tot felul de arome, pudra, usturoi, sos de soia- braggs, Nama Shoya.

Deja am intrat in prea multe detalii :) .

In functie de analizele fiecaruia de sange ti se puneau anumite interdictii. eu nu aveam analizele rele insa datorita diagnsoticului destul de serios s-a considerat (ca la orice alt cancer cred) sa mananc 100% mancare cruda, dar vie .. "raw living food", pentru 2 ani sa nu mananc fructe (pentru ca s-a demonstrat ca au mult mai multe zaharuri decat in trecut, iar zaharurile sub orice forma hranesc celulele canceroase). Ei recomanda si niste suplimente si pe perioada sederii acolo si cand pleci. Este foarte bine ca au si ei Compania lor care produce o diversitate mare de suplimente, dupa parerea mea bune (mai ales algele, gen Chlorella), mi se par bine facute si cu o multitudine de vitamine, minerale. Chiar mi-am propus sa gasesc o modalitate de a le aduce in tara. Foarte bune mi se pare enzimele digestive (cand mi se termina astea o sa iau de la alta firma). Brian Clement, desi nu mai are nevoie sa le ia in timpul mesei ..le ia pentru procesul de anti - imbatranire (anti-aging)..considerandu-se ca putem folosi enzime din plante pentru a nu priva corpul de propriile enzime.
Tot in cazul meu ..mi s-a recomandat sa mananc 2 catei de usturoi la fiecare masa .. insa din ce am observat majoritatea aveau prescrieri pentru usturoi :D .

Un alt lucru foarte important pentru redobandirea sanatatii sunt clismele si implanturile cu suc verde.
O sa incep explicatia cu o poveste : sotul unei doamne care a facut programul odata cu mine a fost foarte bolnav : avea 8 operatii la stomac, stomacul era infasurat, pancreasul nu mai functiona cum trebuia, de 2 ani statea nemiscat la pat si incepuse sa nu mai manance, iar Brian Clement la pus pe loc egala cu cei blonavi de cancer stadiul IV, pentru ca organele lui nu mai functionau deloc cum trebuie si nu mai avea alternative. Din cauza stomacului si pentru ca nu ptuea inghiti nimic in prima saptamana la Hippocrate nu a mancat nimic, decat a facut implanturi cu suc verde prin rect de 3x pe zi. (Se considera ca toate substantele nutritive se pot asimila si prin colon foarte bine - o sa revin cu alt post pentru aceasta tema). Dupa o saptamana a fost apt sa vina sa-si bea sucurile iar dupa 3 s-a intors acasa pe picioare cu valizele in maini .. fara sa mai foloseaasca caruciorul ... si povestile pot continua ...

Stiti defapt ce este uimitor acolo ... lumea . :) . M-am simtit ca intr-o lume ireala, ca si cum nu ar putea exista o lumea in care toata lumea sa-ti zambeasca, sa vorbeasca frumos, sa fie aproape unii cu altii, sa-si impartaseasca povestile fara frica, cu incredere, sa lege prietenii, sa-si ofere ajutorul oricand, indiferent de starile rele la inceputul detoxifierii sau din cauza bolii .. a fost extraordinar.



Eu luasem cunostinta cu meniul de mancaruri cu 1 luna inainte sa plec, insa pot considera ca m-au ajutat enorm oamenii.

In program au mai fost incluse niste terapii alternative : electromagnetice ca Theragem, Viofor, H-WAve sau BioFeedBAck, masaje suedeze (foarte relaxante) si 1 terapie : colonic ..facuta cu un specialist....detaliez mai tarziu terapiile de la Centru lor Oasis.

Cursurile se desfasurau in diferite cladiri , uneori si dupa specific , daca erau de psihologie, cu participari de grup se alegeau locuri mai intime. Au avut rolul sa te introduca in tot ceea ce ei iti prezentau, sa iei singur decizii si sa pui itnrebari, sa fii documentat in privinta schibmarilor pe care vrei sa le faci. Am sa dedic de asemenea un post fiecarui aspect precum : apa, suplimente, tehnici de gatit mai sanatos, masaj limfatic, chiropractica, hormonii, vindecarea emotionala, si altele.

Oricine doreste mai multe detalii, pe care eu puteam sa le omit poate sa ma intrebe oricand. Sper sa reusesc cat de curand sa redau toate celelalte informatii.