Thursday, September 16, 2010

Ce e asa minunat la sucul din iarba de grau ?


1.  Sucul de iarba de grau este 70% clorofila.
 2.  Clorofila este primul produs al luminii si drept urmare contine mai multa energie solara decat orice alt element.
       3.  Sucul de grau este clorofila in stare cruda si poate fi administrata pe cale orala sau ca implant pentru colon fara efecte toxice secundare.
        4.  Clorofila este baza vietii tuturor plantelor.
       5. Iarba de grau are un nivel crescut de Oxigen ca si toate plantele verzi care contin clorofila.
          6. Creierul si toate functiile tesuturilor  corpului pentru reprezinta un mediu foarte oxigenat pentru a functiona la un nivel optim.
            7. Clorofila este anti-bacteriala si poate folosita in interiorul si exteriorul corpului ca vindecator.
          8. Dr.Bernard Jensen spune ca dureaza doar cateva minute pentru a fi digerat sucul de iarba de grau si se foloseste pentru asta de foarte putin energie din partea corpului.
       9.  Stiinta a demonstrat ca , clorofila incetineste cresterea si dezvoltarea bacteriilor neprietenoase.
         10.  Clorofila (Iarba de grau) reconstruieste circularea sangelui. Studii pe mai multe animale au demonstrat ca, clorofila nu are reactii toxice. Numarul celulelor rosii a fost readus la normal in 4-5 zile de la administrarea clorofilei, chiar si la acele animale despre care se stie ca sunt foarte anemic sau cu un nivel scazut de cellule rosii.
          11.  Fermierii din Orientul Mijlociu care au vaci si boi sterile le administreaza iarba de grau pentru a le readuce fertilitatea. Continutul inalt de magneziu din clorofila construieste enzimele care refac hormonii sexuali.
        12.   Clorofila poate fi extrasa din multe plante, dar iarba de grau este  superioara pentru ca s-a descoperit ca are peste 100 elemente de care are nevoie corpul uman . Daca este crescut pe pamant organic absoarbe 92 din cele 102 minerale din sol.
        13.  Iarba de grau contine ceea ce este numit "factorul de suc de iarba" prin care s-a aratat ca tine animalele ierbivore in viata pe un timp nedefinit.
       14.  Dr. Ann Wigmore a ajutat oamenii sa se faca bine de boli cornice timp de 30 de ani cu ajutorul ierbii de grau.
       15. Clorofila lichida patrunde in tesuturi, le amelioreaza si imbunatateste.
       16.    Sucul de iarba de grau este un agent de detoxifiere superior comparat cu sucul de morcov sau alte fructe si vegetale. Dr. Earp Thomas, un asociat  al lui Ann Wigmore spune ca 7 kg (15 lbs.) de Iarba de grau este echivalent nutritional cu 160 kg. (350 lbs.) de morcovi, salata, telina etc.
      17.  Clorofila lichida curata depozitele de medicamente din corp
      18. Clorofila neutralizeaza toxinele in corp.
      19.   Clorofila ajuta la purificarea ficatului.
      20.  Clorofila ajuta la echilibrarea zaharaului din sange.
      21.  Iarba de grau vindeca acneea si chiar indeparteaza cicatricile dupa ce a fost ingerata timp de 7-8 luni. Paralel trebuie imbunatatita si dieta.
     22. In Revista Americana de Chirurgie (1940), dr. Benjamin Gruskin ** recomanda clorofila pentru beneficiile antiseptice. Articolul sugereaza urmatoarele folosinte clinice : pentru a curata mirosurile urat mirositoare, neutralizarea infectiilor cu streptococ, vindecarea ranilor, grabirea refacerii pielii , vindeca sinuzitele cornice, invinge inflamatiile si infectiile interioare ale urechilor, reduce varicele venelor si vindeca ulcerele la picioare, elimina impedigo si alte eruptii crustoase, vindeca inflamatiile rectal, trateaza cu success inflamatiile din colul uterin, scapa de infectiile parazitale vaginale, reduce febra tifoida si vindeca paradentoza avansata in multe cazuri.
     23.  Iarba de grau actioneaza ca un "detergent al corpului" si este folosit ca deodorant al corpului.
      24.  O cantitate mica de suc din iarba de grau in dieta umana previne caderea dintilor.
      25.  Sucul de iarba de grau tinut in gura pentru 5 minute va elimina durerile de dinti. Scoate "otrava" din carii.
       26.   Fa gargara cu Suc de Iarba de grau pentru infectiile gatul.
      27.  Pentru paradontoza : lasa pulpa ramasa de la sucul stors la inmuiat in suc in locurile afectatate din gura sau mesteca iarba de grau (scuipand apoi pulpa).
       28.  Bea suc de grau pentru problem de piele precum eczema, psoriazis
      29.   Sucul de iarba de grau previne albirea parului.
     30.   Band Suc de iarba de grau, unii pot simti o diferenta in forta, rezistenta, sanatate, spiritualitate si starea de bine generala.
       31.  Sucul de iarba de grau imbunatateste digestia.
       32.    Sucul de grau este bun pentru bolile de sange de orice fel.
       33.  Iarba de grau are un continut ridicat de enzime.
      34.  Sucul de grau este un curatator excelent al pielii si poate fi absorbit prin piele pentru substantele nutritive. Toarna suc de grau verde peste tine intr-o cada calda cu apa. Lasa sa patrunda in piele  pentru 15-20 minute. Clateste cu apa rece.
      35.  Implanturile (clismele) cu suc de iarba de grau sunt minunate pentru vindecarea si detoxifierea peretilor colonului. Implanturile vindeca  si curata totodata organele interne. Dupa o clisma, asteapta 20 de minute. Apoi foloseste implant cu aprox. 4 ounces (100ml) de suc grau. Incercati sa-l pastrati pentru 20 de minute. **->( eu recomad ca cine nu poate, sa incerce cu mai putin la inceput.)
       36.   Sucul de grau este foarte  bun pentru constipatii si pentru a tine intestinele deschise. Are un continut ridicat in magneziu.
      37.  Dr. Birscher, cercetator stiintific, numeste clorofila “puterea concentrata a soarelui”. El a spus "Clorofila imbunatateste functiile inimii, sistemul vascular, intestinele, uterul si plamanii".
       38. Dupa dr. Birscher, natura foloseste clorofila ca un curatator al corpului, reconstructia lui si ca neutralizare a toxinelor.
       39. Sucul de grau poate dizolva cicatricile care se formeaza in plamani de la inhalarea de acizi gazosi. Efectul monoxidului de carbon este minimalizat cand clorofila creste productia de hemoglobina.
       40. Sucul de iarba de grau poate scoate metalele grele din corp.


      "Last week, in the American Journal of Surgery, Dr. Gruskin announced some notable results. Chlorophyll treatment had been used in 1,200 cases of infection, ranging from peritonitis to pyorrhea and the common cold. For lung and brain abscesses, abdominal infections like peritonitis, a solution of chlorophyll in salt water was applied directly to the infected surfaces, either in wet dressings or through soft rubber tubes. "Indolent" ulcers and "weeping" skin diseases were treated with a paste of chlorophyll and lanolin. Since chlorophyll is bland and soothing, said Dr. Gruskin, it has a great advantage over many standard antiseptics, which are harsh and irritating. Even "floods" of chlorophyll, he continued, do no harm to living tissues.
Chlorophyll's most spectacular success was in the relief of sinus infections and common colds. In more than 1,000 cases treated at Temple University Hospital by Drs. Robert Ferguson Ridpath and Thomas Carroll Davis, there was "not a single case recorded in which either improvement or cure . . . [did] not take place." Patients with mild colds snuffled chlorophyll nose drops once a day. Those with severe sinus infections wore chlorophyll packs or had large amounts of chlorophyll pumped up their noses once every other day for periods as long as several months."


Iarba de grau - Wheat Grass

 Informatiile prezentate mai departe le am de la Michael Bergonzi care se ocupa de cresterea graului sub forma de iarba de aproximativ 20 de ani. In prezent ingrijeste sera cu vlastari a celor de la Institutul Hippocrate din Florida. Mai multe detalii gasiti aici : http://hippocratesgreenhouse.com/



*** Ce este iarba de grau ***


 "Iarba de grau"  - este una dintre cele mai bogate surse de vitamina A, C, D, K si a complexului B. Este totodata si o sursa naturala de B17 .
                                   - este cea mai bogata sursa de clorofila, care reprezinta "sangele" plantei, cu o structura moleculara care este aproape identica cu molecula de hemoglobina din sangele uman (doar ca la oameni se formeaza cu Fe , iar la plante cu Mg).
                                     - contine Beta-caroten, care se gaseste in fructele si vegetalele cu pigment rosu, galben sau verde. Beta-caroten actioneaza ca un colector de molecule daunatoare care circula natural prin corp sau toxinele inhalate de fumul de tigare, aer, poluare si alte surse.


*** Cu ce te va ajuta ***


- sucurile din iarba de grau si din alti vlastari (verzi) ajuta corpul sa formeze celule rosii care au rolul de a cara oxigenul la fiecare celula din corp ;
- clorofila ajuta la eliminarea depozitelor de medicamente din corp, purifica sangele si organele, si contracareaza toxinele. Iarba de grau ajuta la eliminarea metalelor grele toxice (aluminiu, mercur, plumb) care au fost depozitate in tesuturi ;
- sucul de iarba de grau ajuta la cresterea nivelului de enzime din celule, care ajuta la regenerarea corpului ;
- Iarba de grau este una dintre cele mai directe si concentrate forme de energie solara. Cand este preparat ca suc este energizatorul optim. Doar 45 ml (1,5 ounces) de suc de "grau verde" este echivlaentul nutritional a aprox. 2 kg jumate de legume proaspete si contine 103 vitamine si minerale. Sucul facut din iarba de grau este 70% clorofila si este un puternic detoxifiant , purifica si hraneste corpul prin oxigenarea celulelor albe din sange, care cresc sistemul imunitar. Este totodata benefic pentru cei care vor sa scada in greutate. 


"An ounce of Wheatgrass Juice a day makes you feel grat in every way"

* sucul proaspat stors este net superior pulberei de iarba de grau.


** Eu ma simt foarte bine dupa ce beau sucul de grau (aprox.50 ml, de 2x pe zi). Din tot ce-am experimentat este primul aliment la care simt imediat efectul. Facut suc se absoarbe in 15 min (pe stomacul gol). Dupa o perioada in care rarisem sucurile si inclusesem si alte mancaruri mai putin sanatoase , cand m-am reintors la sucurile constante am reavut mici stari de detoxifiere .

Alte surse de informatii gasiti si aici : 

Germenii mancarea miraculoasa - Steve Meyerowitz (online - http://www.librariabucuresti.com/Carti-Germenii_mancarea_miraculoasa-5491.htm)

Wheat Grass Nature's finest Medicine - Steve Meyerowitz





Monday, September 13, 2010

Demonstratie culinara - hrana cruda - Bucuresti

  Pe 15 septembrie va avea loc o noua Demonstratie culinara in Bucuresti, organizata de Ligia Pop. Aceasta va avea in vizor prepararea mancarurilor preparate doar din alimente crude, fara lactate, oua, carne .








   "Va invitam cu drag la o demonstratie culinara care va avea loc miercuri, 15 septembrie la orele 18:30. Evenimentul se va sfarsi cu o cina bogata, alaturi de deserturi si racoritoare delicioase.
Demonstratia nu este dedicata doar celor care vor sa manance fara carne sau in totalitate crud, ci intregului public care doreste sa-si imbunatateasca stilul de viata prin adaugarea pe langa mancarea obisnuita si a ingredientelor mai sanatoase, fara procesare termica. Retetele promovate sunt retete 100% sanatoase, care sunt excelente pentru copii care adora in special dulciurile." 

Wednesday, September 8, 2010

Sarmaluta cruda - quinoa

Sarmaluta cruda - qui'no'a

 Baza sarmalute crude : varza murata + cereale incoltite // sau nuci // seminte + legume (morcov, ardei rosu) + condimente (dupa preferinte) .

Ingrediente :

- quinoa incoltita (1-2 zile, incolteste f repede, are granule usor de mancat ; am ales aceasta cereala in primul rand pentru ca face parte dintre granele alcaline alaturi de amaranth, hrisca, mei si teff (Eragrostis abysinica cred) dupa spusele celor de la H.H.I).
- morcov
- ardei rosu 
- 2,3 foi de dafin
- alge dulse (optional pt.gustul sarat)
- ceapa uscata cu busuioc (optional)
- varza murata de mama , fara conservanti, rapid si sanatos :p

Am combinat morcovul si ardeiul cu ajutorul storcatorului multifunctional, insa se poate folosi la fel de bine o masina de tocat carne, sau un robot sau chiar o razatoare. Apoi am adaugat foile de dafin macinate (de avut grija, crude au un gust f puternic) si am amestecat quinoa cea incoltita. 
Le-am invelit frumos in paturica de varza murata si au fost gata de mancare.

Resturile s-au transformat in "varza a la Cluj " :D . 
- varza murata taiata marunt
- compozitia ramasa
La servire am adaugat putin ulei de susan si am avut surpriza sa fie foarte gustoasa combinatia.
La o alta servire am mancat cu usturoi alaturi sau cu avocado cu usturoi si a fost iarasi pe placul meu.

  **** desi vlastarii de fl.soarelui au fost folositi in scop decorativ sunt recomandati cu mare caldura de a fi folositi alaturi de sarmalutele cele vii .

Negrese

I. Negrese : 
- > mostra din cadrul cursului de gatit al Renatei, bucatareasa la Institutul Hippocrate / Florida. 

Ingrediente :
Compozitie : - 2 C (cani) 1/2 nuci (inmuiate aprox. 8 h, apoi deshidratate, uscate pentru un gust mai bun)
                   - 3-4 L. (linguri) pudra de roscove (carob) ;
                   - 1 L. vanilie (sau dupa gust / vanilia aduce un plus gustului dulce)
                   - 1/2 capac de extract de stevie (*) ;
                   - 1 L. de apa
(*) este vorba de planta stevia rebaudiana (mai multe detalii : http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia)


Preparare : nucile se maruntesc in robotul de bucatarie, dupa care se adauga restul ingredientelor. Rezultatul ar trebui sa arate cam asa :

Topping : Vanilla Dream  : - 2 L. vanilie
                                             - 1 /2 capac extract stevie
                                             - 2 C. (cani) nuci de cedru / sau macademia (inmuiate)
                                             - 1 C. apa (sau chiar mai putin)  / sau apa de nuca de cocos
                                             - 4 L. unt de nuca de cocos (****eu am pus ulei cand n-am avut)
                                             - 1 L. lecitina
Ingredientele de proceseaza la blender , compozitia rezultata se baga la frigider pentru 4 ore.

**** O alternativa la untul de nuca de cocos ar mai fi folosirea algelor agar-agar : 2 L. dizolvate in 1 C. de apa fiarta.


Rezultatul final : 

Mie mi au placut foarte mult, am ramas surprinsa ca poate exista ceva atat de bun , indulcit doar cu stevie si vanilie. Cand am ajuns acasa, am incercat si eu reteta si rezultatele au fost aceleasi desi nu am avut nici unt de cocos nici lecitina.
Multumirile i le acordam Renatei pentru minunatul curs tinut cu drag in propria casa. :)

Chifteluta "rapida"


 M-am hotarat sa incerc sa postez micile retete pe care le fac foarteeeee rar, cu gandul ca va ajuta in urmarea unei diete mai sanatoase, mai hranitoare . :) . 
 Momentan am o problema la scrierea retetei pentru ca nu pot calcula cantitati, insa pot scrie ingredientele si fiecare isi va activa creativitatea papilelor in functie de dorinte.


Chifteluta "rapida" -> reprezinta combinarea de seminte/nuci + ierburi + usturoi (sau ceapa), punct .


!!! Atentie : semintele / nucile trebuie inmuiate in apa pentru o valoare nutritionala mai ridicata
Ingrediente : 
- in incoltit * (l-am incoltit 2 zile, am spus sa incerc si varianta asta si sa nu-l mai rasnesc, sper sa se digere :D ) ;
- seminte de floarea soarelui inmuiate si incoltite (eu le aveam gata uscate dupa incoltire, puse la pastrare) ;
- dovlecel cu coaja verde (o bucatica destul de mica, doar pentru a mai "flescai" compozitia)
- patrunjel (dupa gust) ;
- usturoi (destul de mult, am pus cel putin 6 catelusi jucausi :p ).


Am transformat ingredientele intr-o pasta prin juicerul meu melcat, care merge pe principiul "masina de tocat carne", asa ca puteti folosi orice aparat aveti la indemana care stie sa transforme ingredientele in pasta.
Culoarea usor rosiatica se datoreaza faptului ca inainte am folosit la juicer putina sfecla pt.o prajiturica, insa gustul nu a fost preluat.


Cine doreste o potentare de gust o poate dehidrata, insa noi am mancat asa si a fost f.gustos.




* Inul este o samanta extrem de pretentioasa la incoltit deoarece devine ff gelatinos in contact cu apa, drept urmare singura varianta de incoltire este de a folosi un saculet sau un tifon. Eu folosesc ceva de genul acesta :